Bolfan vino - ekološka vina
Prirodan način proizvodnje vina je intimni odnos Majke prirode i naše metodičke, rekao bih duhovne pažnje - bliski suodnos sa samom lozom (trsom), grozdom, vinom, osjetilima vida, dodira, mirisa i okusa. Cilj je suprotan onom u umjetnoj manipulaciji i dodavanju umjetnih aroma, cilj je iskrenost - prirodnost. Ne gubeći iz vida taj cilj, mjereći rezultate s drugima, uvijek nastojati dobivati više, ljepše i bolje, to je motivacija koja inspirira. Takva vina zaslužuju pažnju koju dobivaju, naravno. Takvim postupkom proizvodnje i brige za vino, uživanje je u prirodi kao i u životu. Vina su takva za osobna zadovoljstva, za opuštanje, ples, druženja, posebne trenutke.
Bolfan vina / 2 okusa
Okusi BOLFAN vina izazovi su za proizvodnju koju prirodno omogućuju visokokvalitetne pozicije na kojima se nalaze vinogradi.
BOLFAN okusi kreću se od laganih, svježih vina linije BOLFAN, do velikih vina linije BOLFAN PRIMUS.
BOLFAN (svježina ~ sloboda ~ opojnost) Osnovna, bazna linija vina s lijepim primarnim voćnim ili povrtnim mirisima i aromama. Vina koja se lagano sljubljuju s različitim jelima, razigrana, svježa, voćna i uglavnom suha.
PRIMUS (snaga ~ aroma) - U starolatinskom jeziku riječ Primus znači - prvi među jednakima. On ima neke posebne odgovornosti, zadatke, on određuje, otvara rasprave, zapisuje, njega se sluša. On je prvi među jednakima. Tako i kod naših vina Primus označava jače i korpulentnije vino, vino je to s jačim tijelom, dugotrajnijom maceracijom u početnoj fazi prerade, dugotrajnijim odležavanjem i u podrumu i u boci. Njegov nazalni okus je dugotrajniji, arome su punije, zaokruženije, vino je mekše na jeziku.