O NAMA

Povijest


Kroz tisuće godina u manje ili više isprekidanim intervalima na ovoj zemlji uzgajala se vinova loza, kušala se i točila opojna, razigrana vina. Još iz doba Rimskog carstva i rimske kulture iz davnog 2. stoljeća ostale su Legende i priče o tadašnjim vinogradima i Rimskoj vojnoj postaji na vrhu ovog brijega.

U kasnijim godinama nakon Rima, na ovim prostorima izmjenjivali su se brojni tadašnji srednjovjekovni feudalni vlasnici, a koji su svaki za sebe ostavili traga i u uzgoju vinove loze i vina.


home_wine_history_pic5

Ideja


Kad jednom u životu osjetiš poziv da učiniš novi korak, tada prvo tražiš mjesto na koje ćeš stupit. Mjesto koje pruža mogućnosti i priliku što ju već u prvi tren vidiš, ali i osjećaš, da to je ono mjesto koje tražiš.

Jedina prava kroz povijest i iskustvo ljudi, a utvrđena zemljom i položajem, zadana mogućnost za ostvarenje cilja.

home_wine_history_pic4

Ljudi


Bez predanosti, stalnog učenja i pažnje, upornosti, padanja i ponovnog dizanja svakog pojedinog čovjeka koji radi u vinogradu i podrumu, gore opisani cilj ne bi bilo moguće dostići.

Da bi se BOLFAN vina sukladno opisima i našim ciljevima proizveli, za to su zaslužni svi marljivi djelatnici vinarije od Vjekoslava, Luke, Daria, Josipa ... sve do upravitelja Branimira Puškadije, enologa Andreja Rebernišeka.