EKOLOŠKA PROIZVODNJA

Ususret prirodi i zdravljem vinu

Usmjerenje u proizvodnji grožđa i vina BOLFAN usklađeno je s ciljem Ekoloških postupaka i dugoročnim prirodnim principima.

Jednako u vinogradu kao i u podrumu naša je želja poštivati interese zdravog prirodnog okoliša, održavati mikrobiološku ravnotežu u vinogradu i šire, boriti se za zdravlje našeg trsa, djelovati u osvještavanju svakog vinskog ljubitelja, kupca i namjernika.

Drvo života za življi okoliš


Briga za okoliš

Da bi naše grožđe bilo uzgajano u najprirodnijim uvjetima osigurali smo uvjete za razvoj i razmnožavanje kukaca i životinjica koje su u velikoj mjeri zaslužne za zdrav i uravnotežen rast naših vinograda, a koje su putem izgradnje modernih ambijenata izgubile svoja prirodna staništa, te zbog konvecionalnog načina uzgoja poljoprivrednih kultura uvelike prorijeđene, a ponekle i nastale.

 

Oživljavanje tla


Kako bi trs bio što zdraviji potrebno je hraniti ga zdravom prirodnom hranom (Prirodni komposti i briga za ravnotežu života u tlu.)


Kompostne hrpe


Kako bi naš trs imao sve što mu je potrebno za zdravu ishranu najbolje je za njega pripremiti prirodne kravlje komposte.