PIKNIK ŠETNJA

Nezaboravan događaj

Vinski vrh pruža Vam mogućnosti laganih kružnih šetnji kroz imanje u cilju potpunog uživanja u pejzažu ekoloških vinograda.
Označenim puteljcima ponesite i košaru hladnih narezaka i Bolfan vina. Prošećite stazom princeze Louise do kurije s muzejom koji priča ljubavne priče prema knjizi "Sve za ljubav" Dana Jacobsona.

Vinski Vrh uz šetnjicu i piknik u prirodi nudi mogućnost streličarstva, biciklizma, šetnje konjima, a jednom mjesečno organiziramo i vođene šetnje do planinarske kuće Lujčekova hiža - Pokojec (svaka 1. nedjelja u mjesecu, polazak u 9 h uz obaveznu najavu). Dječje igralište najmlađima donosi radost igre na svježem i čistom zraku, a roditelji ih mogu nesmetano promatrati s vanjske ljetne terase.

Šetnica Louise

Kad se konjska zaprega zaustavila na vinorodnome brežuljku povrh Hraščine, iz kočije je prvo iskočio naočit muškarac kako bi ljupkoj dami u bijelome šeširu pomogao da siđe. Prima je za ruku i pokazuje joj vinograde u cvatu; prostrane šume koje su obgrlile pitom zagorski kraj svojim zelenim ogrtačem i vodi je mirisnom livadom do prve klupice. Kavalir iz malenog svežnja vadi bocu vina, nektar bogova iz vinograda koji skrivaju njihove zaljubljene poglede. Opijeni ljepotom prizora koji ih okružuje, sjedaju u polje maslačka i doručkuju. Ovo je detalj iz bajke, ali one stvarne, koja se vec jedno stoljeće odvija na posjedu današnje Vinarije Bolfan. Kavalir je Geza pl. Matačić, austro – ugarski časnik. A dama? Njoj nećemo otkriti ime. Samo ćemo reci da je odbjegla princeza koja je raskoš najbogatijeg europskog dvora zamijenila za nesputani život u jednom od najljepših kutaka našeg planeta. Ona je odlučna žena koje je napustila kraljevske dvore zbog duševnog mira u ljubavnome gnijezdu među zagorskim bregima.

Ova priča ima početak, ali nema kraja. Louise i Geza utabali su ljubavne putove šetnicom naše vinarije, a sada je na vama red. Pronađite svoj svežanj u našoj vinskoj kleti i krenite ljubavnim putovima. Upute za uživanje su suvišne, jer za sreću je potrebno tako malo: tek tračak sunca, komad nebeskog plavetnila, dva cvijetka i čaša vina…