Zlato za BOLFAN SAUVIGNON 2015 na Concurs mondial du Sauvignon natjecanju 2016
svibanj 20, 2016
Winerist preporučio biodinamičko imanje Bolfan Vinski Vrh
svibanj 20, 2016

Biodinamički gnoj iz roga sa Vinskog Vrha

Tradicija, priroda i znanost uče nas na koji način uzgajati biljke sa zadovoljstvom, bez upotrebe štetnih supstanci, koje ne poštuju prirodnu i prehrambenu ravnotežu.

Kako bismo očuvali prirodu i zaštitili zdravlje ljudi i životinja, kroz siguran i zdrav radni okoliš, proizveli eko-biodinamičko vino bez zadiranja, intimni odnos Majke prirode, i pružili našim trsevima sve što im je potrebno za zdravu ishranu pripremamo biodinamičke preparate.

Sa biodinamičkim preparatima zemlji dajemo energiju koje pomažu biljkama da ostanu zdrave.

Gnoj iz roga (biodinamički preparat 500) je temeljni pripravak koji snažno strukturira tlo - promiče rast korijenja, stvara humus i mikrobiološku aktivnost. U tom gnoju konzervirane su sve životne snage, te se u sadržaju kravljeg roga nalazi izuzetno koncentrirana, oživiljujuća gnojidbena snaga.

U suglasju sa Sjetvenim kalendarom biološko dinamički preparat gnoj iz roga dozrio je ove godine 4. svibnja. Rogovi u kojima je sazrio preparat 500 iskapaju se u dane cvijeta ili ploda.

I tako nakon sazrijevanja gnoja iz roga od jeseni u tlu, odlučismo danas iskopati svoje rogove... Dan ploda, sunce obasjalo Bolfan Vinski Vrh, uzbuđenje na vrhuncu... Svakim iskopanim centimetrom uzbuđenje raste... Još malo i još malo i eto prvog roga... Osmijeh na licu! Uh, to je to uspjeli smo! Kompaktna struktura gnoja, miris na bogato, prirodno šumsko tlo, miris na naše trsje , na naše biodinamičko EKO BOLFAN vino!

I što reći za kraj ..???

Ne tjerajmo jedni druge, čovjeku je potreban temelj s dubokim korijenjem na zdravom tlu , tu može crpiti energiju, primati savjet i pomoć u svakoj situaciji i izgubiti svaki strah!
U prirodi ne postoje kompromisi, samo pravi i krivi put...

Srce treba biti u središtu, okruženo dušom i vođeno duhom!
Nama uspijeva :)